Sneekweek 2019

De Sneekweek is het grootste en gezelligste binnenwater zeilevenement van Europa: de perfecte combinatie van gezelligheid en sportiviteit. Of, zoals ze in Sneek zeggen: “Overdag om de eer, ‘s avonds voor de sfeer.” Gedurende de dag wordt er fanatiek gezeild op het Sneekermeer, daarna is er gezelligheid op het eiland en in de stad. 

 De Sneekweek is ontstaan vanuit de beroemde Hardzeildag. Deze Hardzeildag wordt al vanaf 1814 jaarlijks op een woensdag in augustus georganiseerd. Alles wat sindsdien in Sneek over een zeil beschikte ging naar het meer toe om deze dag te vieren. In 1934 werd voor de eerste keer de Sneekweek georganiseerd. 

 

Zaterdag 3 augustus - 14:00 - 21:00 uur

Om 14:00 trapt DJ BrendNew de Sneekweek af op het Sneekweek terras. Tussen 16:00 – 18:00 spelen de sfeermakers van “De Putkapel” Met veel energie, humor en interactie met het publiek zorgen zij ervoor dat ieder evenement een topevenement wordt!

Maandag 4 augustus - 13:00 - 17:00 & 22:00 - 02:00 uur

Voor de 4e keer zal de Family – Kids day plaats vinden op het starteiland. Tussen 13:00 – 17:00 zijn er boordevol acitiviteiten voor de kids op het sneekweek terras. Denk hierbij aan Buikschuif wedstrijden – DJ Workshop – Workshop vlieger maken – Lego bouw wedstrijd. Deze dat wordt afgesloten tussen 17:00 – 19:00 met een disco voor de kleintjes! 

Terug van weggeweest! De maandagavond in de Feesttent met niemand minder dan Vangrail & Barry badpak vanaf 22:00 – Entree € 5,- 

Zondag 4 augustus - 14:00 - 21:00 uur

Op zondag 4 augustus zal DJ rawry de middag openen vanaf 14:00 uur. Vanaf 16:00 zullen de Útlopers uit sneek de mensen versteld staan met hun muzikaliteit en enthousiasme! Samen met de 5 koppige band SMÛK maken zij er een knalfeest van op het Sneekweekterras 

 

Dinsdag 5 augustus - 16:00 - 21:00 uur

Tussen 16:00 – 21:00 vindt er een aftersail plaats op het sneekweek terras met deuntjes uit de jaren ’80 & ’90! 

 

Woensdag 9 Augustus - 14:00 - 21:00 uur

Op woensdag trapt DJ MICHEL S af op het Sneekweek terras! Vanaf 16:00 wordt hij versterkt door de Sneker Sfeermakers – De Ûtlopers & Coverband Phoenix. Hardzeildag 2019 mag je gewoon niet missen! 

Donderdag 10 Augustus - 16:00 - 21:00 uur

Nieuw bij de Sneekweek! Op donderdag 9 augustus vindt er voor de eerste keer een waar FoodFest op het Sneekweek terras tussen 16:00 – 20:00 uur. Voorafgaan de Prijsuitreiking – Verschillende Foodtrucks serveren de lekkerste hapjes & drankjes. Tijdens deze Aftersailborrel / FoodFest speelt Folkert Hans de nodige deuntjes om er echt een feestje van te maken! 

Na de prijsuitreiking van de sneekweek vind het slotfeest plaats in de feesttent met niemand minder dan Straight on Stage 

 

Algemene informatie 

Locatie

Alle festiviteiten vinden plaats op het Starteiland. Adres: Kolmârslan 1 – 8626 GH Offingawier

Openingstijden / Vaartijden Pont

‘t Foarûnder is iedere dag van de sneekweek geopend vanaf 08:00 tot 02:00 uur ‘s nachts. Ponttijden zijn van vrijdag 2 augustus t/m vrijdag 10 augustus van 08:00 – 02:00 uur. 11 & 12 augustus vaart de pont vanaf 10:00 uur tot 22:00 uur. 

Minimum Leeftijd

Er is geen minimum leeftijd tijdens de Sneekweek op het starteiland. Maar bij de verkooppunten en op het feest terrein wordt streng gecontroleerd op de leeftijdsgrens van -18 voor alcohol gebruik.
Je dient dus voor 12 april 2001 geboren te zijn.

Je moet in staat zijn om je zelf te identificeren, of wel met identiteitskaart, paspoort of rijbewijs.

Toegangelijk voor mindervaliden

Het starteiland is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Met de nieuwe pont is het een stuk makkelijker om over te gaan met de rolstoel. Op het starteiland zelf zijn er invalide douches en bij ‘t Foarûnder is er ook een invalide toilet. Kunt u iets niet vinden, vraag dan aan een van onze medewerkers. Zij zullen u assisteren waar nodig.

Rokersverbod

Roken in tenten en onder overkappingen is wettelijk verboden en de boetes lopen op tot 13.500,- euro per tent. De NVWA ontroleert met ondercover controleurs of het beleid wordt nageleefd. ROOK DUS BUITEN DE TENTEN. De beveiliging zal hier streng op controleren. De gevolgen kunnen oplopen van een waarschuwing tot het ontzeggen van de toegang tot het festivalterrein.

Zero Tolerence

In verband met strenge regelgeving omtrent drugs- endrugsgebruik, hanteert de organisatie een ZERO TOLERENCE beleid. Dat betekent dat zowel soft- als harddrugs niet geaccepteerd zullen worden. Ook Lachgas valt hier onder. De beveiliging zal hier streng op controleren. De gevolgen kunnen oplopen van een waarschuwing tot het ontzeggen van de toegang tot het festivalterrein.

Als je vragen hebt neem contact op via info@starteiland.com 

Consumptiemunten

Op het hele starteiland kan uitsluitend met munten worden betaald behalve in het restaurant van ‘t Foarûnder. De munten kunnen met contant geld of met PIN worden betaald. Deze zijn bij de muntenkassa’s verkrijgbaar in ‘t Café van ‘t Foarûnder en op het Sneekweek terras. 

Let op: U kunt u gekochte munten weer inwisselen voor contant geld. 

Er kan zowel met contant geld worden betaald als met je pin pas. We hebben alle mogelijke voorzorgsmaatregelen genomen om te zorgen dat de pin het altijd zal doen maar adviseren je toch om altijd wat contant geld mee te nemen omdat er bij techniek helaas altijd nog iets mis kan gaan. “Better save than sorry!”

Contant geld pinnen:
Er is de mogelijkheid om contant geld te pinnen! 

Huisregels & toegangsbeleid

Huisregels Starteiland 2019
  • Het is verboden de volgende zaken op het festivalterrein mee te nemen: glaswerk, plastic flessen, blik, drugs, vuurwerk, (vuur)wapens, gevaarlijke voorwerpen en professionele foto-, film- en andere opnameapparatuur. Onder professionele foto-apparatuur wordt verstaan: Camera’s met verwisselbare lenzen.
  • Digitale camera’s, alsmede telefoons met camera mogen mee het festivalterrein op. Niet mee mag een (digitale) videocamera/camcorder en andere (geluids)opname-apparatuur.
  • Bij constatering van onrechtmatigheden (zoals valse kaartjes, fraude met polsbandje, wordt aangifte gedaan bij de politie.
  • Tijdens de Sneekweek kunnen foto’s of opnamen gemaakt worden ten behoeve van reportages, website e.d.
  • Het betreden van het festivalterrein en het bijwonen van de voorstellingen zijn geheel voor eigen risico van de bezoeker.
  • Er geldt een rookverbod in alle tenten.
  • Stichting Cultureel Scharsterbrug is op geen enkele wijze aansprakelijk voor enige schade ontstaan aan bezoekers en/ of goederen van bezoekers.
  • Het programma is onder voorbehoud. Bij het niet door gaan van een of meer acts kunnen kaarten niet worden geretourneerd. Getracht zal worden een vervangend programma aan te bieden.
  • Bezoekers zijn verplicht zich te houden aan voorschriften en/ of aanwijzingen van het beveiligingspersoneel.
  • Het is niet toegestaan om op of in de nabijheid van het festivalterrein flyers te verspreiden of posters op te hangen zonder overleg met de organisatie.
toegangsbeleid

Iedereen is van harte welkom op het starteiland. Samen met de KWS verzorgen wij een evenement met boordevol activiteiten voor jong en oud. Alleen voor de maandagavond hanteren wij een entreeprijs voor € 5,- p.p.