Welkom bij Passantenhaven Starteiland Sneek

Menukaart Foarûnder

Benieuwd naar onze menukaart? 

Zakelijk Evenement

Benieuwd naar onze zakelijke evenementen?

Trouwfeest

Benieuwd naar onze trouwfeest mogelijkheden?

Groepsactiviteiten

Benieuwd naar onze groepsactiviteiten?

PassantenHaven Starteiland

Door voortdurend te investeren in kwaliteitsverbeteringen in het Pottengebied en het Starteiland Sneekermeer wordt het belang van Sneek als watersportcentrum hoog gehouden.

De KWS, die alleen al op het Sneekermeer meer dan 40 wedstrijddagen per jaar verzorgt,  vervult daarin een hoofdrol. De naamsbekendheid van Sneek en de Sneekweek is in Nederland ongekend hoog. Voor zeilers is de gunstige combinatie van een uitstekend wedstrijdwater, een goede wedstrijdorganisatie en aantrekkelijke voorzieningen op de wal doorslaggevend om naar het Sneekermeer te komen om daar de competitie aan te gaan. 

In het Pottengebied op de westoever van het Sneekermeer is ruime gelegenheid om te logeren in bungalows, huisjes of appartementen, terwijl voor tenten, caravans of campers ruime kampeerterreinen aanwezig zijn.  

Haven beheer

Het Starteiland Sneekermeer is openbaar gebied en is in eigendom van de gemeente Súdwest-Fryslân, die ook belast is met het groot onderhoud op het eiland. Zo worden in een meerjaren onderhoudsplan de steigerplanken van de oude havens vervangen door kunststof dekplanken, is groot onderhoud gedaan door het zieke wilgenbestand te kappen en is er gebaggerd. In de oude havens is overal de havendiepte weer op 1,90 meter gebracht. Tevens zijn er jollenhellingen bijgekomen.

Stichting Skarsweagen heeft een beheerovereenkomst met de gemeente en is sinds 2011 belast met het dagelijks beheer van het Starteiland en met klein onderhoud. De afgelopen jaren zijn er veel verbeteringen aangebracht en is het achterstallig onderhoud ingelopen. In een meerjarenplan zullen de elektriciteitsvoorzieningen in de oude havens worden verbeterd door extra voedingskabels aan te leggen en extra stroomkasten te plaatsen.

Haven Meester

Voor het dagelijks beheer van de passantenhaven heeft Stichting Skarsweagen een havenmeester in dienst.

De havenmeester houdt kantoor in het havengebouw op het Starteiland.

Het kantoor is geopend in de weekeinden vanaf vrijdag tot en met zondag tussen 9.00 – 11.00 uur en tussen 17.30 en 20.30 uur.

Doordeweeks volgens rooster op het mededelingenbord in het Havenkantoor.

Vanaf een week voorafgaand aan de Sneekweek en tijdens de Sneekweek is het havenkantoor dagelijks geopend van 8.00 u tot 22.00 uur.

Contact

Voor al uw vragen wat betreft de passantenhaven, liggeld, diepte, reserveringen kunt u contact op nemen de havenmeester van het Starteiland

Harold J. Dijkstra

Telefoon: 06-38 75 40 54

E-mail: havenmeester@skarsweagen.nl

website: www.kws-sneek.nl

Voorzieningen

Centraal is een havengebouw aanwezig met uitgebreide sanitaire voorzieningen, doucheruimte voor rolstoelgebruikers en gezins (baby) room, een wasserette met wasmachines en droogtrommels. Hier is ook het kantoor van de havenmeester.

Stroom, water & vuilwater afvoer

De havens zijn uitgerust met stroomzuilen voor elektra, tappunten voor drinkwater en in de haven aan de zuidkant van het eiland is een pompinstallatie voor afvoer van vuil water aanwezig.

Tarieven Passantenhaven

Voor de pleziervaart zijn op het Starteiland Sneekermeer meer dan 400  ligplaatsen beschikbaar in een drietal havens. De diepgang in de havens is ca 1,90 m. Diepstekende jachten kunnen het beste via het Kolmeersgat ligplaats kiezen in de zuidelijke haven.

Schepen met grotere diepgang kunnen aan de noord- en westzijde van het eiland afmeren.

Het is niet mogelijk om een ligplaats in de haven te reserveren.

De havens zijn uitgerust met stroomzuilen voor elektra, tappunten voor drinkwater en een  pompinstallatie voor afvoer van vuil water.

Tarieven

De tarieven 2019 voor passanten zijn:

  • per boot en per overnachting: € 1,40 per meter, incl stroom, milieuheffing en btw
  • onbeheerde boten per nacht:  € 1,40 per meter voor passanten en 5,00 voor abonnementhouders.
  • voor niet-ingezetenen van de gemeente Súdwest-Fryslân worden ligplaats- en kampeertarieven verhoogd met watertoeristenbelasting (bedrag voor 2018 €1,25 p.p. per nacht.)

Camper tarieven

Met ingang van het seizoen 2019 zijn op het Starteiland 10 camperplaatsen beschikbaar, inclusief stroom- en watervoorziening. Deze voorzieningen zijn uitsluitend beschikbaar voor deelnemers tijdens KWS-evenementen.
Reserveren is mogelijk via de havenmeester.

Op het eiland is het voor deelnemers aan wedstrijdseries en trainingen tevens toegestaan om te kamperen.

Tarieven

De kampeertarieven 2019 voor campers en tenten zijn:

  • Campers zijn per overnachting stageld verschuldigd van € 21,00 per camper en € 2,50 per persoon. Dit kan worden afgerekend bij de havenmeester. Bij de afrekening van kampeergelden is legitimatie verplicht.
  • Voor de overzet (retour) van de camper met de pont wordt € 15,00 gerekend en € 2,00 per passagier.
  • Kampeerders zijn per tent en per overnachting stageld verschuldigd van € 10,00 per tent en € 2,50 per persoon. Bij de afrekening van kampeergelden is legitimatie verplicht.
  • voor niet-ingezetenen van de gemeente Súdwest-Fryslân worden ligplaats- en kampeertarieven verhoogd met watertoeristenbelasting (bedrag voor 2018 €1,25 p.p. per nacht.)

Pontovertocht

Restaurant 't Foarûnder beheert de dienstregeling van de pont overtochten. Wilt u een keer een bootje of trailer overzetten buiten de openingstijden van't Foarûnder - Bel dan naar 0515416712 of mail naar info@starteiland.com

De Pont vaart gelijktijdig aan de openingstijden van 't Foarûnder.

Restaurant

Voor bezoekers van het Starteiland zijn de activiteiten op het water, vanaf een mooi gelegen terras bij café-restaurant It Foarûnder goed te volgen.

Met een kop koffie, biertje, eenvoudige lunch of uitgebreid diner is het hier goed toeven.

Speeltuin

Voor het havengebouw is een speelterrein met een aantal speeltoestellen ingericht voor de kleintjes en opgroeiende jeugd, die met hun ouders of opa en oma hier veel plezier aan beleven. In het nabije cafetaria zijn ijsjes en drankjes te krijgen.

Locatie

Kolmarslân 1

8626 GH Offingawier

Contact

info@starteiland.com

0515-416712

Volg ons op de social media

Openingstijden

April: De weekenden vanaf 11 april vanaf 10:00 uur

Mei: Woensdag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Juni: Dinsdag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Juli: Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Augustus: Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

September: woensdag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Oktober: Zaterdag & Zondag vanaf 10:00 uur