Ons verhaal 

Familiebedrijf sinds 1977.

Leuke weetjes

Geschreven op een advertentie

Door te reageren op een advertentie in de lokale krant hebben Hans & Houkje gesolliciteerd op deze functie

Wonen op het starteiland

De eerste 2 jaren hebben Hans & Houkje gewoond op het starteiland.

Innoveren

Vanaf 2019 kunt u een eigen gebrouwen biertje van ‘t Foarunder drinken! 

Sneeker Nieuwsblad – “het is nu nog een stille wereld, daar op het starteiland. Als je met een bootje het Magrietkanaal oversteekt, overvalt de rust je. Maar even verderop zie je dat er toch mensen bezig zijn. Sinds een week wonen Hans en Houkje Vellinga op het Kolmarslân. Zij zijn de nieuwe gastheer- en vrouw van het recreatiegebouw dat een aantal jaren geleden met steun van de burgerij van Sneek kon worden gerealiseerd. Ze willen van het gebouw een thuishonk voor de watersporters maken daarom is de verlichting aangepast, werd de bar anders, zal de zaal kleiner kunnen worden gemaakt en er is een biljart geplaatst. Bovendien zal er een mogelijkheid zijn een warme hap te nuttigen.”

“Sinds 1977 is er een hoop veranderd op het starteiland. In 1993 hebben Hans & Houkje Vellinga het gebouw compleet gerenoveerd en is het in de staat zoals de meeste mensen ‘It Foarûnder’ kennen. In 1997 is er nog een extra zaal gebouwd waardoor de capaciteit van It Foarûnder enorm werd uitgebreid. De Vellinga’s hebben de plannetjes uit 1977 zeker doorgevoerd en waargemaakt. It Foarûnder anno 2019 is de afgelopen 40 jaar uitgegroeid tot een begrip onder de zeilers. In 2013 hebben ze hun dochter Yodi als bedrijfsleidster aangesteld. “Wij hadden nooit kunnen bedenken dat onze dochter interesse had, daar zag vroeger niet naar uit”. Sinds 2013 heeft zij samen met chefkok Remco Jorritsma de dagelijkse leiding over de zaak. Verjonging in de zaak betekent ook verandering. Zo is ’t bruin café aangepakt en is de “nieuwe zaal” compleet gerenoveerd. Zoals een bekend gezegde luidt: Stilstand is achteruitgang. 

De visie voor ’t Foarûnder is in de afgelopen 40 jaar niet veranderd; “Het moet nog steeds een thuishonk voor de watersporter blijven.”

CONTACT


It Foarûnder
Kolmarslân 1
8626GH Offingawier
info@starteiland.com

Reserveringen restaurant
Telefoon 0515416712

Offertes voor feesten
Telefoon 0651443801

OPENINGSTIJDEN


Vanaf 20 april 
Zaterdag & Zondag vanaf 10:00 uur 

Mei & September
Woensdag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Vanaf 19 Augustus
woensdag t/m zondag vanaf 10.00 uur

Oktober
Zaterdag & Zondag vanaf 10:00 uur 

Vragen? Let us know!

13 + 1 =