Over ons

Een stukje geschiedenis over it Foarûnder

Menukaart Foarûnder

Benieuwd naar onze menukaart? 

Zakelijk Evenement

Benieuwd naar onze zakelijke evenementen?

Trouwfeest

Benieuwd naar onze trouwfeest mogelijkheden?

Groepsactiviteiten

Benieuwd naar onze groepsactiviteiten?

Donderdag 7 april 1977

Sneeker nieuwsblad – Donderdag 7 april 1977 – “het is nu nog een stille wereld, daar op het starteiland. Als je met een bootje het Magrietkanaal oversteekt, overvalt de rust je. Maar even verderop zie je dat er toch mensen bezig zijn. Sinds een week wonen Hans en Houkje Vellinga op het Kolmarslân. Zij zijn de nieuwe gastheer- en vrouw van het recreatiegebouw dat een aantal jaren geleden met steun van de burgerij van Sneek kon worden gerealiseerd. Ze willen van het gebouw een thuishonk voor de watersporters maken daarom is de verlichting aangepast, werd de bar anders, zal de zaal kleiner kunnen worden gemaakt en er is een biljart geplaatst. Bovendien zal er een mogelijkheid zijn een warme hap te nuttigen.”

Over ons starteiland sneek
Starteiland sneek heropening Foarunder

Sinds 1977

Sinds 1977 is er een hoop veranderd op het starteiland. In 1993 hebben Hans & Houkje Vellinga het gebouw compleet gerenoveerd en is het in de staat zoals de meeste mensen ‘It Foarûnder’ kennen. In 1997 is er nog een extra zaal gebouwd waardoor de capaciteit van It Foarûnder enorm werd uitgebreid. De Vellinga’s hebben de plannetjes uit 1977 zeker doorgevoerd en waargemaakt. It Foarûnder anno 2018 is de afgelopen 40 jaar uitgegroeid tot een begrip onder de zeilers. In 2013 hebben ze hun dochter Yodi als bedrijfsleidster aangesteld. “Wij hadden nooit kunnen bedenken dat onze dochter interesse had, daar zag vroeger niet naar uit”. Sinds 2013 heeft zij samen met chefkok Remco Jorritsma de dagelijkse leiding over de zaak. Verjonging in de zaak betekent ook verandering. Zo is ’t bruin café aangepakt en is de “nieuwe zaal” compleet gerenoveerd. Zoals een bekend gezegde luidt: Stilstand is achteruitgang. 

De visie voor ’t Foarûnder is in de 40 jaar niet veranderd; “Het moet nog steeds een pleisterplaats voor de watersporter blijven.”

Wie zijn we anno 2020

Nog steeds een gezellig familiebedrijf. Er heerst bij de familie Vellinga een ongedwongen, stoere en gemakkelijke sfeer. It Foarûnder is een prachtige plek om op het terras te genieten van hapje, drankje of een heerlijk diner met uniek uitzicht over het Sneekermeer. 

It Foarûnder is vanaf 's morgens geopend, wanneer onze eerste gasten een geurige kop koffie of cappuccino drinken met slagroom en gebak. 's Middags bieden wij een uitgebreide lunchkaart en 's avonds kunt u heerlijk dineren in ons à la carte restaurant met klassieke en eigentijdse gerechten. Kortom, om uitgebreid en lekker te eten aan het Sneekermeer heeft u ver genoeg gezocht!

Flexibiliteit

Ambachtelijke keuken

Gastvrij

Gezellige sfeer!

Wat gasten over

It Foarûnder zeggen

Stiekem bezoekt iedereen eerst de recensies voordat hij of zij de keuze maakt om naar een bepaald restaurant te gaan. Wij hebben er alvast een paar voor je uitgezocht. 

Nette vlotte bediening, goed eten en een prima service! Vooral de locatie is uitmuntend. Goed met de boot en pont te bereiken!

Jarith van de hoef

Heerlijk gegeten, erg gezellig gezeten, heel vrolijke en nette bediening

Gerrit de Boer
Prima plek om aan het altijd gezellige Snekermeer lekker ontspannen te lunchen of een drankje te nemen. Over de bediening ben ik erg te spreken, zelfs als het stervensdruk hebben ze alle tijd om je naar behoefte te bedienen.
 
 
Kees D

Als je op het Starteiland bent, kun je hier goed genieten van de watersport op het Sneekermeer! Een goede locatie voor een gezellige middag, ook voor personen zonder boot.. je kunt met de pont over en genieten maar! 

Gerda de Jong

Vriendelijke, behulpzame bediening (familie Vellinga?), snelle service ondanks de hitte en het volle terras. Om de hoek kun je met jonge kinderen vh speeltuintje gebruik maken en een softijsje bestellen.

Wales Goudens vdn Handel

Locatie

Kolmarslân 1

8626 GH Offingawier

Contact

info@starteiland.com

0515-416712

Volg ons op de social media

Openingstijden

April: De weekenden vanaf 11 april vanaf 10:00 uur

Mei: Woensdag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Juni: Dinsdag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Juli: Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Augustus: Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

September: woensdag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Oktober: Zaterdag & Zondag vanaf 10:00 uur