Activiteiten

In samenwerking met de vrienden van ‘t Foarûnder organiseren wij geheel verzorgde arrangementen voor zowel de zakelijke als particuliere markt. Van ontspannende activiteiten tot hele actieve en creatieve uitjes, het kan allemaal! Denk daarbij aan ribvaren skûtsjesilen, praamzeilen, flyboarden, wakeboarden, Suppen en nog veel meer,  gevolgd door een lunch of ongedwongen barbecue.

Overzicht groepsactiviteiten

Haka Workshop

Wij geven verschillende vormen workshops en uitvoeringen in de beroemde Nieuw-Zeelandse haka! We gaan tijdens onze workshops aan de slag met de beroemde ka mate haka, deze haka wordt onder andere uitgevoerd door het Nieuw-Zeelandse rugbyteam en is erg energiek en krachtig! Wij zijn er erg trots op dat we verschillende thema’s kunnen verwerken in onze workshops zodat we precies op uw event of doelstelling kunnen afstemmen!

De ‘kort en krachtig’ workshop is een voornamelijk een energizer die veel geboekt wordt als onderbreking van een vergaderdag of als kick-off van een evenement, hierin ligt de nadruk vooral op bewegen en wordt er minder extra informatie gegeven. We gebruiken een aantal krachtige en dynamische stukken uit de beroemde Ka Mate haka en breien dit tot een geheel zodat uw deelnemers (weer) helemaal opgepept zijn!

Tijdens ‘indrukwekkend en intensief’ workshop beginnen we met een kort stukje achtergrond en geschiedenis waarna we gauw aan de slag gaan met bewegen en de Ka Mate haka. Bij deze workshopvorm gaan we dieper in op de achterliggende waarden van haka en hoe deze in het team in te zetten. Tijdens deze workshop zullen ook we de deelnemers tegenover elkaar zetten en zijn er andere soortgelijke uitdagende elementen! Aan het einde van deze workshop is de groep in staat om deze krachtige en beroemde haka zelfstandig uit te voeren!

De ‘Ultimate experience’ begint hetzelfde als de workshop van 60 minuten. Hierna krijgt u echter een keuze; we kunnen een tweede korte haka met de groep instuderen, of we maken met de groep ter plekke een korte eigen variant op haka. In deze eigen variant kunnen we zaken verwerken als de (bedrijfs)doelen, hetgeen het team bindt, en wat de groep naar de wereld uit wil stralen! Hiermee heeft u niet alleen een unieke ervaring maar ook een herhaalbaar resultaat! Een andere optie is om, net als bij Shire, de groep op te delen in kleine groepen. Deze groepen gaan vervolgens onder begeleiding aan de slag me hetgeen ze geleerd hebben, hierna komen ze bij elkaar terug om als het ware te ‘battlen’.

Expeditie Robinson

Jullie strijden op diverse proeven. Om deze proeven goed te kunnen doorlopen is een combinatie tussen kracht, creativiteit, behendigheid, durf en natuurlijk doorzettingsvermogen essentieel. De proeven zorgen voor echte Robinson beleving. Het winnende team zal tijdens de eilandraad beslissen wie de echte Robinson is. Hieronder vindt u een greep uit de expeditie onderdelen van Expeditie Robinson. 

 • Vuurproef
 • Constructieopdracht
 • Ontspanningsproef
 • Handboogschieten
 • Smaakproef
 • Geblinddoekt estafette
 • MEGA jenga 

 

Escape at the island

Dit spel is een spannend en boeiend variant op de Escape Room. Alleen nu is het starteiland jullie “gevangenis”. Jullie team krijgt verschillende opdrachten waarbij jullie kluizen, flessen, handboeien en sloten proberen te openen. Elk team krijgt een escapekoffer met daarin de opdrachten. Door raadsels, opdrachten en puzzels op te lossen kan jullie team codes ontcijferen. Hebben jullie weleens aan een gebouw geroken? Of met een UV-lamp naar sporen gezocht? Welk team weet alle sloten als eerste alle sloten te openen? En wint dit ontsnappingsspel? Denk out of the box en werk goed samen!

 

CSI Moordspel

Een aantal jaren geleden is er een jonge vrouw vermoord. Ze werkte in het plaatselijke herberg als kamermeisje. Er verbleven 5 gasten in deze herberg in de nacht waarin ze vermoord was. Vermoedelijk heeft één van deze personen de moord op zijn of haar geweten……… De moord is nooit opgelost en er is er door een brand ook nog eens een groot deel van haar dossier verloren. Het plaatselijk politiebureau is gebeld door een onbekende, die ons een omschrijving van de locatie van het moordwapen heeft verteld. Met de getuigenverklaringen, die bewaard zijn gebleven, gaan jullie onderzoekteams op zoek naar verschillende aanwijzingen in de stad en proberen de moord op te lossen.Kunnen jullie het mysterie ontrafelen? 

 

Ontmasker de mol

Ontmasker de mol is een stadsspel, waarbij er in teams gestreden wordt voor punten. Maar in elke team is er een “mol”, die de boel probeert te saboteren. Er zijn verschillende uitdagende opdrachten, waarbij er punten voor het team te verdienen zijn. Elk team zal proberen om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Alleen zal “de mol” proberen de boel te saboteren en het punten aantal zo laag mogelijk proberen te houden. Na elk onderdeel moet iedereen aangeven wie “de mol” zou kunnen zijn. En ook hier zijn weer punten mee te verdienen. Ontmasker de mol is een erg leuk spel, waarbij verdenkingen, emoties, inzet en wantrouwen elkaar in een snel tempo afwisselen.  

 

Archery Tag

Shoot Out is een combinatie van intensiteit en spanning die je ook ervaart bij het spelen van trefbal of paintball. In tegenstelling tot paintball levert Shoot Out geen blauwe plekken op, maar geeft wel dezelfde spelbeleving. Shoot Out is een spel met echte bogen en speciale pijlen met een zachte schuimpunt. De teams strijden om de overwinning door als eerste alle vier de doelen uit de target van de tegenstander te schieten of alle tegenstanders te ‘taggen’.

Het 30 bij 15 meter grote speelveld is verdeeld in twee velden met een ‘safety zone’ in het midden. Maskers op, bogen gespannen en schieten maar!

Relaxed sloepvaren

Sinds 3 jaar beschikt het Foarûnder over een oude reddingsloep voor +/- 50 personen. Wilt u touren over de Friese meren met uw gezelschap? Wij verhuren de sloep met of zonder schipper ( ervaring vereist ). Voor vertrek krijgt u uitgebreid uitleg over de sloep. Er bevinden zich zwemvesten in de sloep en u kunt maximaal met 50 gasten varen. Wij kunnen voor gevulde koelboxen zorgen 

Prijzen:

 • Per uur € 100,00
 • Per dag deel € 225,00 
 • Gehele dag € 350,00
 • Schipper per dagdeel € 75,00

Praam zeilen & Skûtsjesilen

Wilt u een spannende wedstrijd, een dagje lekker relaxed zeilen.  Zeilen is de manier om uw klanten of personeel op een ongedwongen manier beter te leren kennen. Zeilen is je overgeven aan de elementen. Het weer, water en de wind. Een dag op het water, afgesloten met een gezellige borrel of bbq, geeft het gevoel van vrijheid . Of het nu mooi weer is met weinig wind, of een stevige bries met af en toe een bui. Een dag op het water is altijd uniek. Er kunnen maximaal 12 gasten op een praam of een skutsje.

 

CONTACT


It Foarûnder
Kolmarslân 1
8626GH Offingawier
info@starteiland.com

Reserveringen restaurant
Telefoon 0515416712

Offertes voor feesten
Telefoon 0651443801

OPENINGSTIJDEN


Vanaf 20 april 
Zaterdag & Zondag vanaf 10:00 uur 

Mei & September
Woensdag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Vanaf 19 Augustus
woensdag t/m zondag vanaf 10.00 uur

Oktober
Zaterdag & Zondag vanaf 10:00 uur 

Vragen? Let us know!

15 + 12 =